21 Φεβρουαρίου 2017

Ευχαριστούμε τη θαυμάσια Airbnb που θέτει και πάλι επί τάπητος το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα …

Aφορολόγητος τζίρος άνω των 3 δισ. ευρώ από τις ηλεκτρονικές μισθώσεις κατοικιών …



Απώλεια φορολογικών εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων, αθέμιτο ανταγωνισμό στα ξενοδοχεία και δημιουργία «γκρίζας», αν όχι «μαύρης», αγοράς στα ενοικιαζόμενα δωμάτια συντηρεί, ή ακόμα και προκαλεί, το φαινόμενο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων διαμερισμάτων σε τουρίστες μέσω Internet. Θρυαλλίδα των εξελίξεων αποτελεί η ραγδαία αύξηση των μισθώσεων μέσω sites και ειδικά της Airbnb, αλλά και η ανεπαρκής και πρακτικά ανεφάρμοστη απόπειρα της κυβέρνησης να βάλει τάξη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20 Φεβρουαρίου 2017).

Προς τι η έκπληξη;

Είναι πασίγνωστο ότι χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ‘Έλληνες πατριώτες και ακραιφνείς ‘Έλληνες ζουν πλουσιοπάροχα και άνευ ιδιαίτερης προσπάθειας από το εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής και την φοροκλοπής του ΦΠΑ.

Είναι επίσης πασίγνωστο ότι η εφευρετικότης είναι  εκπληκτική και οι ιδέες που σκαρφίζονται και υλοποιούν οι Έλληνες είναι άξιες βραβείων επιπέδου Νόμπελ και βάλε.

Απλώς τώρα που ήρθε επί τέλους και στην Ελλάδα η Airbnb, δίνεται και μια άλλη ακόμα ευκαιρία άκοπου πλουτισμού, περιύβρισης των θεσμών και γελιοποίησης του κράτους. Ναι αυτού του ουραγού των εξελίξεων και της εκ των υστερών αντίδρασης, αφού πρώτα κονομήσουν φίλοι, γνωστοί, μάγκες και διαπλεκόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου