15 Μαρτίου 2017

«Πρωτιά» της Ελλάδας στις καισαρικές …

Σε 56,8% ανέρχεται το ποσοστό των καισαρικών επί του συνόλου των γεννήσεων στην Ελλάδα, αριθμός πολύ πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το πόρισμα του ελληνικού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τη Δευτέρα.


Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το φυσιολογικό ποσοστό καισαρικών τομών, είναι το 15%. Οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερβαίνουν το φυσιολογικό ποσοστό αυτό κατά το διπλάσιο, φθάνοντας το 30% σε καισαρικές, στο σύνολο των τοκετών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 13.03.2017 : 22:50).

Πρόκειται για πολύ παλιά αμαρτία. Χωρίς συνέπιες για κανένα. Και για συνέπειες που πρέπει να είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις καταλυτικές για τη ζωή ανθρώπων.

Φαίνεται η Ελλάδα να έχει γεμίσει με επιόρκους ιατρούς που καθοδηγούνται αποκλειστικά από το εύκολο και μεγάλο κέρδος και βάζουν σε τελευταία μοίρα τη δεοντολογία, τους επιστημονικούς όρκους, την ηθική και τις επιστημονικές καλές πρακτικές.

Που είναι οι υπέρμαχοι των Νόμων ιατρικοί Σύλλογοι και οι λαλίστατοι πρόεδροί τους, με προεξάρχοντα τον θαυμάσιο κ. Γεώργιο Πατούλη;

Που είναι οι επιθεωρητές Υγείας; Που είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκτός της ανακοίνωσης των απαράδεκτων στατιστικών; Που είναι  οι στρατιές των αρμοδίων; Ναι όλων αυτών που βρίσκονται σε παντοτινή λευκή απεργία που εγείρει βάσιμες υποψίες ανικανότητας, χρηματισμού και διαπλοκής;

Έγκλημα κατά του Έθνους και των νομιμοφρόνων πολιτών, θύματα μονίμως της συνέπειάς τους, των ανθρωπίνων περιορισμών και του αλλοπρόσαλλου κράτους και των παραφυάδων αυτού. Το επιστημονικό παρακράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου