2 Απριλίου 2017

Πάνω από 150.000 οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιών το 2017 …




Tα στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιάς που σόκαραν –ειδικούς και μη– «μιλούν» πλέον για μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία της κρίσης και της ύφεσης. Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με ένα συνεχώς αυξανόμενο κύμα πολιτών, που σπεύδει να «πετάξει» από πάνω του ακίνητα και περιουσίες, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 26.03.2017).
Χαράς ευαγγέλια για τους Έλληνες που ζουν παρασιτικά και τα πάσης φύσεως αρπακτικά.

Λογικά όπως η άθλια διοίκηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκει τρόπους να κάνει ιδιοκτήτες όλους τους κακοπληρωτές και όλους τους μάγκες που αρνούνται να πληρώνουν τα δάνειά τους, έτσι θα έπρεπε για λόγους δίκης τους συνέπειας αλλά και λογικής, να βρουν τρόπους να διατηρούν την επιμέλεια και την αξιοποίηση των κληρονομούμενων περιουσιών οι κληρονόμοι, ενώ αυτές θα παραμένουν στο κράτος. Ή κάτι ανάλογο.

Μήπως πρέπει επίσης το άθλιο ελληνικό κράτος να δημιουργήσει τάχιστα ένα μηχανισμό καταγραφής, προστασίας, και αξιοποίησης όλων αυτών των περιουσιών που, όπως δείχνει η Ελληνική Ιστορία ανέκαθεν, θα αποτελέσουν αντικείμενο, αποψίλωσης, βανδαλισμών, κλοπών, λεηλασιών, απαξίωσης, καταλήψεων και στόχους καταπατητών;

Άλλες προτάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου