14 Απριλίου 2017

Τα «πινάκια» των χειρουργείων στα νοσοκομεία …

«… Η ασθενής της Ε΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα κρίθηκε από τον θεράποντα ιατρό της ότι πρέπει να υποβληθεί σε ινομυωματεκτομή. Ημερομηνία κλινικής εκτίμησης της κατάστασής της ήταν η 22α Ιανουαρίου 2017. Η περίπτωσή της χαρακτηρίστηκε κατηγορίας 3 που σημαίνει ότι έχει έντονα συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς όμως να υπάρχει γρήγορη εξέλιξη της πάθησης. Στην κατηγορία αυτή ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής είναι οι 7-12 εβδομάδες. Η επέμβαση προγραμματίστηκε για τις 28 Μαρτίου 2017. Από το νοσοκομείο έλαβε έναν μοναδικό προσωπικό αριθμό με τον οποίο καταγράφηκε στη «λίστα χειρουργείου».



Η λίστα είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου και μπορεί και η ίδια να παρακολουθήσει την εξέλιξή της …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 02.04.2017).

Καλή προσπάθεια, αλλά αλυσιτελής.

Το ζητούμενο είναι η υπόγεια συναλλαγή και η συχνή απαίτηση ιατρών για παράνομη και αδήλωτη πρόσθετη αμοιβή. Για την οποία τις περισσότερες φορές συναινεί ο ασθενής και οι οικείοι του, αισθανόμενοι τη μειονεκτική τους θέση απέναντι στον επιστήμονα σωτήρα και τις μαγικές του ικανότητές του – πολλές φορές μέχρις διαψεύσεως και δραματικών καταστάσεων και λόγω ακαταλόγιστου.

Το λεγόμενο φακελάκι δεν αντιμετωπίζεται με τη νέα ρύθμιση.

Η νέα διαδικασία προτείνουμε να συνδυαστεί με την πρότασή μας από το 2008 – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/01/blog-post_8512.html - η οποία είναι ασφαλής, διαφανής, πολιτισμένη και πιστεύουμε αποτελεσματική. Κοινωνικά δίκαιη και επιστημονικά κατάλληλη και αποδεκτή.

Παράλληλα να υλοποιηθεί και η πρότασή μας http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/10/blog-post_4740.html του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου