11 Ιουνίου 2017

  Η πλούσια Ψωροκώσταινα …

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ Ορυκτός πλούτος, ασφαλιστικό και απασχόληση



​​ … Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από μνημόνια και δανειστές, πρέπει με καθαρό και σαφή τρόπο να εντοπίσουμε νέες πηγές εθνικού πλούτου και νέες προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Οι ορυκτές πρώτες ύλες, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, οι αγωγοί φυσικού αερίου και η μετεξέλιξη της χώρας στη μεγαλύτερη τεχνική βάση της Μεσογείου για κατασκευή, συντήρηση κι επιδιόρθωση εξεδρών άντλησης και αγωγών αποτελούν τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 04.06.2017 : 18:08).


Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε για την εγκυρότητα των στοιχείων που παρατίθενται.

Μας προξενεί όμως κατάπληξη ότι δεν βρίσκεται κανένας στην κυβέρνηση και κυρίως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν νοιώθουν την ανάγκη να πληροφορήσουν σχετικά τους Έλληνες πολίτες και να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Εδώ φθάνουμε στα όρια της εθνικής προδοσίας, να υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες και οι κυβερνώντες αποκρύπτουν τα στοιχεία και δεν ανασκουμπώνονται για να αξιοποιήσουν τους φυσικούς πόρους και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας.

Ποιος θα τους βάλει μυαλό; Ποιος θα τους βάλει στη θέση τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου