16 Ιουλίου 2017

Ανακάμπτουν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας στον τουρισμό …


Η Τουρκία στο πεντάμηνο φέτος ξεπέρασε σε αριθμό αφίξεων Ρώσων τουριστών το σύνολο των Ρώσων που επισκέφθηκαν όλο το 2016 την Ελλάδα.
Μια εντυπωσιακή επιστροφή στη διεθνή τουριστική σκηνή επιχειρεί το τελευταίο τρίμηνο η Τουρκία με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές, ενώ η Ελλάδα ξεκινώντας με αρνητικό πρόσημο σε επίπεδο αφίξεων επισκεπτών και εσόδων τη χρονιά, ευελπιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν να καλύψει τις μεγάλες απώλειες των ταξιδιωτικών εισπράξεων της περυσινής περιόδου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 15.07.2017 : 23:07).

Καλά νέα.

Η Ελλάδα δεν μαθαίνει με τίποτε και συνεχίζει απτόητη, αδιάφορη, ξεμαλλιασμένη και βρώμικη τη τουριστική της πορεία. Και περιμένει μεγάλες εισπράξεις και ρεκόρ αφίξεων, ενώ δε ξέρει τι της γίνεται.

Κανείς δεν έκατσε σοβαρά να μελετήσει τι μας κοστίζει τουρισμός σε εισαγωγές, ενώ κανείς δεν κάνει προσπάθεια να προβάλλει την Ελληνική κουζίνα και προϊόντα και να προσφέρει στους τουρίστες γνήσια και καλής ποιότητας προϊόντα, υπηρεσίες και φιλοξενία.

Και όταν βλέπε τους οικονομικούς παράγοντες τουριστικούς κουστουμαρισμένους και πλούσιους να αδιαφορούν και να περιορίζονται στα μεγάλα λόγια και τα ευχολόγια γίνομαι και εγώ Τούρκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου