12 Αυγούστου 2017

Ζωντανεύει η θρυλική έπαυλη του μαικήνα των τεχνών Αλέξανδρου Ιόλα …

Η θρυλική έπαυλη του μαικήνα των τεχνών Αλέξανδρου Ιόλα, στην Αγία Παρασκευή, λεηλατήθηκε, καταστράφηκε αλλά τώρα η τύχη της φαίνεται ότι αλλάζει, αφού ο δήμος Αγίας Παρασκευής αποφάσισε να την αγοράσει, να την επισκευάσει να τη μετατρέψει σε Μουσείο και χώρο πολιτισμού.


Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, αρκετοί που γνώριζαν την ύπαρξη της σπάνιας και ανυπολόγιστης αξίας συλλογής του, η οποία κάποτε αριθμούσε περισσότερα από 10.000 χιλιάδες έργα τέχνης, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:13:45, Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 08:00).

Μια ακόμα απόδειξη της μαφιόζικης σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν έχει υπάρξει καμία περίπτωση που εμβληματικές περιουσίες, κληροδοτήματα, δημόσια περιουσία δε λεηλατήθηκαν, διερπάγησαν, ληστεύτηκαν, βανδαλίστηκαν, ερημώθηκαν, σχεδόν γκρεμίστηκαν (Οικία Ιόλα, Ανάκτορα, κληροδοτήματα, βιομηχανικές εγκατστάσεις, προσφορές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, Άγιον Όρος, Ξενία και χιλιάδες γνωστές και άγνωστες στους πολίτες περιπτώσεις).

Και ύστερα από χρόνια και ζαμάνια και αφού έχει ολοκληρωθεί το έργο της αποκαθήλωσης και της ληστείας και έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη των ληστών, των κυκλωμάτων και των εγκληματιών, επέρχεται η λύση της τραγωδίας και οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί. Και η αποκατάσταση όσων έχουν απομείνει και δεν ενδιαφέρουν τους βανδάλους.

Και εμείς ευγνώμονες, θαυμάζουμε και υποστηρίζουμε. Τι ακριβως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου