20 Αυγούστου 2017

Αυστηρότερες ποινές για βιαιοπραγίες κατά εφοριακών …


Το περιστατικό στον Βόλο έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων, φέτος το καλοκαίρι, όπως σε αυτό της Πάτμου, όπου εφοριακός υπέστη ξυλοδαρμό, χωρίς καν ο δράστης να είναι ελεγχόμενος 

Αυστηρές ποινές για όσους επιτίθενται σε εφοριακούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των ελέγχων εξετάζει να θεσπίσει η κυβέρνηση, μετά το νέο ακραίο περιστατικό απειλής βίας που σημειώθηκε προχθές στην Αγριά Βόλου, όταν ο ιδιοκτήτης του ελεγχόμενου καταστήματος πώλησης παγωτών έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει στον αέρα.
«Χρειάζεται ένα ειδικό πλαίσιο προστασίας», δηλώνει στην «Κ» ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. «Τέτοια περιστατικά κατά κρατικών υπαλλήλων των ελεγκτικών αρχών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σαν επιθέσεις σε απλούς πολίτες» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 06:42, 19 Αυγούστου 2017).

Χρόνια και χρόνια το λέγαμε, ότι πολλοί Έλληνες ζουν και μάλιστα πλουσιοπάροχα επειδή δεν πληρώνουν φόρους.
Τώρα το 2017 επί τέλους κάτι γίνεται και ίσως μπει κάποια τάξη, αν και τα κόλπα φοροφυγάδων και επίορκων μελών της εξουσίας είναι ανεξάντλητα και πανέξυπνα και δεν θα παραδώσουν τα όπλα τόσο εύκολα.

Οι έλεγχοι κύριοι λέγαμε από καιρό – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3.html – πρέπει να γίνονται πρωτίστως από υπολογιστές και επιλεκτικά από ελεγκτές. Αλλά εδώ οι αρμόδιοι μέλλον προς καραγωγείς φέρνουν παρά ως σύγχρονοι διαχειριστές και γνώστες των πληροφοριακών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου