17 Νοεμβρίου 2017

Ιαπωνία, Ισραήλ και άλλες σοβαρές χώρες …

Διαβάσαμε τα ενδιαφέροντα άρθρα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 13ης Νοεμβρίου 2017, με τίτλους «Καμία χώρα δεν είναι υγιής χωρίς αυτοεκτίμηση» και «Η επόμενη έκδοση του ισραηλινού θαύματος με διεθνή δυναμική».

Κοινός παρονομαστής η ζωντάνια του πολιτικού τους συστήματος και οι άοκνες προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες και δυναμικές κοινωνίες, στον παγκόσμιο στίβο.

Η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα συνολικά ζει σε άλλους κόσμους. Μετεμφυλιακούς, άρρωστους, άσχημους, υστερικούς, διαπλεκόμενους της μιας ή της άλλης πλευράς, χυδαίους και προ πάντων άχρηστους και αναποτελεσματικούς. 

Και επειδή οι πολίτες με επιλογή των κυβερνήσεων βρίσκονται μονίμως στο σκοτάδι, αναρωτιόμαστε αν η Ελλάδα διαθέτει επαρκείς μηχανισμούς και πόρους για τη μελέτη της συμπεριφοράς άλλων χωρών που βρικσονται στην πρωτοπορία των εξελίξεων σε τομείς ενδιαφέροντος, όπως η εξωτερική πολιτική και η πολιτική αξιοποίησης των τεχνολογικών και επιστημονικών καινοτομιών και εξελίξεων.

Θα πάρουμε άραγε κάποτε και εμείς το τρένο της εξέλιξης και της δημιουργίας ή θα τρώμε τις σάρκες μας κουρελήδες, αναξιόπιστοι και επαίτες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου