13 Νοεμβρίου 2017

Να αλλάξει ο τρόπος παρουσίασης των ειδήσεων κ. ΕΣΡ …

Αν παρακολουθήσει κάνες τις ειδήσεις που παρουσιάζουν όλα τα ΜΜΕ εύκολα θα διαπιστώσει ότι ο κεντρικός παρουσιαστής ανακοινώνει μια είδηση και μετά καλεί ένα «δραστήριο ρεπόρτερ» να πει με περισσότερα λόγια τι ακριβώς λέει η είδηση. Πηγή μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός, υπουργοί, ο Πάπας, ο αρχιεπίσκοπος, αρχηγοί κρατών, επιστήμονές, καλλιτέχνες, άνθρωποί των γραμμάτων, ακόμα και απλοί άνθρωποι.

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ παρουσιάζει και ξαναλέει την είδηση, μερικά ίσως κατά τον ίδιο ενδιαφέροντα επί πλέον στοιχεία, σχόλια και αφού εξαντληθεί και εξαντλήσει το ενδιαφέρον – κατά το σκηνοθέτη -  των θεατών και ακροατών, ο κεντρικός παρουσιαστής επί τέλους επιτρέπει στους πολίτες να ακούσου την είδηση ή δήλωση από πρώτο χέρι και από την πηγή που την πρωτοπαρουσίασε.

Νομίζουμε ότι όλο το σενάριο αποβλέπει στο να εξασφαλίσει μεροκάματο σε ακόμα ένα ή περισσότερους υπαλλήλους  των ΜΜΕ και να επεκτείνουν χωρίς λόγο τη διάρκεια της παρουσίασης της είδησης, χωρίς πολλές φορές τίποτε το ουσιαστικό.

Η λογική λέει ότι ο κεντρικός παρουσιαστής μπορεί να αναφέρει την είδηση, να παρουσιάζεται αυτούσια η δήλωση ή η είδηση και κατόπιν να καλείται ένας δημοσιογράφος ή/και «ρεπόρτερ» να σχολιάσει ίσως ή να διευκρινίσει ή να συνδυάσει τα λεχθέντα με άλλα γεγονότα ή ειδήσεις ή να αποκαλύψει τυχόν πρόσθετα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Εσείς τι λέτε ώ συμπολίτες, συνακροατές συνθεατές και χρηματοδότες όλους του κυκλώματος της ενημέρωσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου