19 Νοεμβρίου 2017

Πόλεις και κοινωνίες σε αποσάθρωση ….

Καθημερινά βλέπουμε την αποσάθρωση των πόλεων φαινόμενα εγκατάλειψης, βανδαλισμούς, καταστροφές, φθορές, ρύπανση, αντικοινωνική συμπροφορά, αδιαφορία.

Ορθά επεσήμανε κάποιος που δεν συγκράτησα το όνομά του, ότι η Αθήνα είναι ίσως η μόνη πόλις στο κόσμο που δεν λειτουργούν γερανοί, υποδεικνύοντας ότι τίποτε νέο δεν λαμβάνει χώρα και τίποτε δεν εξελίσσεται, ούτε δημιουργείται.

Πρόκειται για γενική κατάθλιψη και παραίτηση από κάθε προσπάθεια βελτίωσης και   δημιουργίας. Ίσως βέβαια να οφείλεται στις απηρχαιωμένες αντιλήψεις της διοίκησης που εμποδίζουν αντί να ενθαρρύνουν τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, που θα προτρέπει τους πολίτες να διαθέσουν χρήματα και να ασχοληθούν με τη καλυτέρευση της ζωής τους και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Θυμάμαι ότι πριν 3 περίπου χρόνια όταν ήθελα να βάψω εξωτερικά οικοδομή δεκαετίας, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σκαλωσιά, η Πολεοδομία ζήτησε άδεια αξίας 2.500 € και αφόρητη γραφειοκρατία αγνώστου κόστους, με αποτέλεσμα να ματαιώσω δαπάνη 10.000 €. Άθλος.

Και φυσικά τίποτε δεν άλλαξε, παρά το γεγονός ότι επικοινωνήσαμε με τους αρμοδίους και προτείναμε απλή διαδικασία, με εξασφάλιση πόρων και για το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου