22 Ιανουαρίου 2018

Οι κλειστοί ορίζοντες του υπουργείου Παιδείας …

Βρίσκουμε ενδιαφέρον στα άρθρα που γράφει συχνά στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ, γιατί συνήθως έχουν διαφορετική οπτική από τη μέχρι σήμερα πεπατημένη.

Τ​​ρία στοιχεία χαρακτηρίζουν τη δηλωμένη πολιτική του υπουργείου Παιδείας ως προς τις εκπαιδευτικές εκδρομές και, γενικότερα, τις ανταλλαγές και συνεργασίες των σχολείων με ιδρύματα του εξωτερικού: Πρώτον, εξίσωση προς τα κάτω, καθώς, με επιχείρημα την οικονομική δυσπραγία ορισμένων, αποκλείει το σύνολο των μαθητών από τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες εκτός συνόρων· δεύτερον, συγκεντρωτισμός, καθώς απαγορεύει στα σχολεία να αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες χωρίς υπουργική άδεια· τρίτον, πνευματικό κλείσιμο στα εθνικά σύνορα, καθώς περιορίζει τις επαφές των μαθητών με το εξωτερικό … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14.01.2018).

Επισημαίνει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνοψίζεται μάλλον
ικανοποιητικά σε όλους τους τομείς με το διάσημο πλέον «όχι σε όλα».

Απορούμε όμως πως συμβιώνουν στο νευραλγικό υπουργείο Παιδείας, ένας επιτυχημένος ερευνητής (κ. Φωτάκης) και ένας βολεμένος και μάλλον δεξιόστροφος κομμουνιστής, μικρός στυλοβάτης του προηγούμενου συστήματος (κ. Γαβρόγλου). 

Πάντως τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, ενώ για τον τομέα στη Έρευνας και της Τεχνολογίας ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι θετικά, αν και δεν είμαστε αισιόδοξοι. Πράγμα που έχουμε ήδη επισημάνει στο υπουργείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου