6 Φεβρουαρίου 2018

ΣτΕ υπέρ κατεδάφισης δύο διατηρητέων στην Πλάκα …

Φωτογραφία αρχείου

Το πράσινο φως για την κατεδάφιση δύο διατηρητέων κτιρίων στην Πλάκα έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα δύο κτίρια, τα μόνα που είχαν απομείνει στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο ήταν διατηρητέα αλλά αποχαρακτηρίστηκαν προκειμένου να συνεχίσει η ανασκαφική έρευνα. Κατά του αποχαρακτηρισμού είχε παρέμβει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) που υπερασπίστηκε τη σημασία της διατήρησης των κτιρίων τα οποία αποτελούν κομμάτια της ιστορίας της πόλης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 07:13, 6 Φεβρουαρίου 2018).


Κατ’ αρχάς ο τίτλος της εφημερίδας παραπέμπει σε αρνητική εξέλιξη και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο της είδησης και του άρθρου. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει fake title (ψεύτικο τίτλο, επί το ελληνικότερο), προς εντυπωσιασμό και την άγρα αναγνωστών.

Η απόφαση είναι λογική και υπέρ του ευρύτερου συμφέροντος τους κοινωνικού συνόλου και της Ιστορίας της πόλεως των Αθηνών.

Το δράμα είναι ότι στην Πλάκα και δη σε παρακείμενη έκταση της οδού Αδριανού, 

υπάρχουν και  άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που τα κτήρια δεν είναι διατηρητέα, αλλά διατηρούνται εντός προφανώς αρχαιολογικού χώρου, εις πείσμα της λογικής και της πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου