18 Μαρτίου 2018

Η υπαρξιακή τουρκική απειλή …

Γίνεται σταδιακά συνείδηση ότι το επικείμενο κύριο διακύβευμα της Ελλάδας δεν θα είναι το οικονομικό πρόβλημα, αλλά ο εκ Τουρκίας κίνδυνος.  

Οι συνταρακτικές αλλαγές των τελευταίων ετών έχουν αχρηστεύσει τη μέχρι πρότινος εμπειρία από τη σχέση μας με τη γείτονα. Υπάρχουν, βέβαια, εξελίξεις ευνοϊκές για τα ελληνικά συμφέροντα. Επί παραδείγματι, η ιστορική στρατηγική σχέση Τουρκίας - Ισραήλ ανετράπη εν μια νυκτί, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να στραφεί προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Εντούτοις, η συνολική εικόνα παραμένει ανησυχητική … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 11.03.2018).

Πριν ίσως 30 χρόνια υπήρχε μια ισορροπία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Είχαμε επισημάνει τότε ότι η Ελλάδα έπρεπε να συγκριθεί με μια Τουρκία των παραλίων και της περιοχής της Άγκυρας, παρομοίων χαρακτηριστικών, εισοδήματος και πληθυσμού περί τα 14.000.000.

Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι επισημάνσεις πολλές, τα μηνύματα δραματικά και επικίνδυνα και η Ελλάδα ψοφοδεής, καταχρεωμένη, χωρίς στόχους, υπογεννητικότητα και κυρίως μαραμένη έως θανάτου.

Οι επισημάνσεις του κ. Πρεβελάκη καίριες και πρέπει να προβληματίσουν όλους μας και κυρίως το πολιτικό σύστημα και τους απαράδεκτους πολίτικούς αδηφάγους διαπλεκόμενους καιροσκόπους που κυκλοφορούν στα ανώτατα οικονομικά στρώματα και επίπεδα διοίκησης.

Γρηγορείτε (και προσεύχεσθε, αδελφοί). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου