25 Μαΐου 2018

Η Ε.Ε. στην εποχή της ανολοκλήρωτης παγκοσμιοποίησης …

O ​προσφάτως εκλεγείς για τέταρτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν μας προειδοποίησε: «Η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν είναι πλέον ικανή να προστατέψει την αξιοπρέπεια των λαών, να προασπίσει την ελευθερία, την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα. Κάποιοι στην Ευρώπη εξακολουθούν να ανέχονται αυτήν την κατάσταση, επειδή πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να επιδιορθωθούν, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει»…. ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.05.2018 : 20:3).

Βρήκαμε το άρθρο ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι πρέπει να διαβαστεί. Με την ελπίδα ότι θα προβληματίσει και θα κάνει τους αναγνώστες να εμβαθύνουν και να σκεφτούν σοβαρά το ρόλο της ΕΕ, της Ελλάδος σε αυτή και το μέλλον που ήδη έκανε την εμφάνισή του και μάλλον με όχι τόσο καλές προοπτικές.

Εμείς ιδιαίτερα πρέπει να προβληματιστούμε ως χώρα και έθνος γιατί περιστοιχιζόμαστε από άλλους πολιτισμούς και μια Τουρκία που δείχνει τα δόντια της και έβαλε στο στόχαστρο την σημερινή κατατρομαγμένη και χειμαζόμενη Ελλάδα. Και ότνα μάλιστα δεν είμαστε σίγουροι για τις προθέσεις και τις αποφάσεις των συμμάχων μας, δυστυχώς.

Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου