1 Ιουνίου 2018

Θαυμάζω τις πολυδιάστατες προσωπικότητες …

Θαυμάζω όλους εκείνους που παράλληλα με μια κύρια και σημαντική απασχόληση στη ζωή τους καταφέρνουν να διακριθούν και σε άλλους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας.

Και δεν μιλάμε μόνον για διάσημες και προβεβλημένες προσωπικότητες που είναι γνωστές σε πολλές και αξιόλογες κοινωνίες. Που γίνονται γνωστές χάρις στις δυνατότητες πληροφόρησης και προβολής που είναι σήμερα απεριόριστες λόγω των σύγχρονων τεχνολογιών. Και καλώς προβάλλονται ως παραδείγματα και πρότυπα.

Θαυμάζω όμως και όλους εκείνους τους κοινούς ανθρώπους που παράλληλα με το επάγγελμά τους ή τη κύρια απασχόλησή τους αναδεικνύου και άλλες αρετές, ικανότητες και δραστηριότητες σε τομείς διαφορετικούς. Παίζουν για παράδειγμα μουσικά όργανα, είναι ιστοριοδίφες, χειρίζονται πολύ καλέ ξένες γλώσσες, έχουν έρωτα με την ιστορία, τις παραδόσεις, τη φιλοσοφία, τις τέχνες, το χορό, τις κατασκευές, τη ζωγραφική, την πατριδογνωσία, την ορειβασία, τη κηπουρική κα., για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα. Και το κάνουν σε επαγγελματικό σχεδόν επίπεδο.

Έτσι πρέπει να μεγαλώνουμε και να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας και να τα παρακινούμε να γίνονται πολυδιάστατες προσωπικότητες. Θα μας ευγνωμονούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου