19 Ιουλίου 2018

Σκέψεις και προτάσεις … για το οξύτατο πρόβλημα που ανέκυψε με τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων …

Οι Έλληνες τρελάθηκαν με τις δυνατότητες της πλατφόρμας Airbnb και έβαλαν ακόμα και τα κοτέτσια τους για ενοικίαση σε τουρίστες και Έλληνες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και δεν ικανοποιούνται για κάποιο λόγο από τα υφιστάμενα νόμιμα ή παράνομα καταλύματα.

Και πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού επιδίδονται στη γνωστή και αλάνθαστη μέθοδο του αρπακόλλα και εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που προσφέρονται εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει φορολογικώς τον τομέα.

Αποτέλεσμα δεν υπάρχουν καταλύματα προς ενοικίαση και σε λογικές τιμές για δημοσίους υπαλλήλους που πηγαίνουν να εργαστούν εκεί που ορίζει η υπηρεσία τους.

Η κυβέρνηση πρέπει τάχιστα μόνη ή σε συνεργασία με το ιδιωτικό τομέα και τους δήμους να προβούν στο σχεδιασμό και την ανέγερση καταλλήλων καταλυμάτων για τους ανθρώπους αυτούς. Τα καταλύματα θα είναι επιπλωμένα και οι ενδιαφερόμενοι θα πληρώνουν ένα λογικά ενοίκιο. Θα τα διαχειρίζεται και θα τα συντηρεί ο δήμος, όπως και τα σχολικά κτήρια.

Ήδη σε διάφορα μέρη της Ελλάδος υπάρχουν κτήρια για τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που είναι και κατοικία του ιατρού (παράδειγμα η Ακεσίνη Αμοργού, εδώ και 25 και πλέον χρόνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου