7 Αυγούστου 2018

Μπορεί Ελλάδα να πρωτοτυπήσει σε κάτι …

Είμαστε της άποψης ότι η τιβί έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει ένα άθλιο ρόλο στην εξέλιξη των κοινωνιών και δη της Ελληνικής και έχει προκαλέσει την εμφάνιση προβλημάτων που διαφορετικά δεν θα εμφανίζονταν ή θα εμφανίζονταν σε άλλες χρονικές περιόδους και με διαφορετική ένταση..

Ενώ έχει συμβάλει ελάχιστα στην εξέλιξη του πολιτισμού των κοινωνιών, έχει επιβάλλει καταναλωτικά πρότυπα απαράδεκτα, εξάπτει αρνητικά τη φαντασία, αναδεικνύει ποταπά και χαμερπή ένστικτα των πολιτών και άλλα πολλά. Ο καθένας οπό εμάς έχει, είμαι σίγουρος, αντιληφθεί τα αρνητικά στοιχεία που προσκόμισε η 24ώρη λειτουργία ιδιωτικών κερδοσκοπικών εταιρειών με μόνο στόχο την επιρροή και την αύξηση των κερδών τους.

Θα το πούμε ορθά κοφτά.
·         Να εισαχθούν για όλους, σε πρώτη φάση 2 τρίωρα διακοπής των εκπομπών των ελεύθερων ιδιωτικών καναλιών. Ας πούμε 9 – 12 και 18 -21. Τα συνδρομητικά κανάλια θα είναι ελεύθερα
·         Να γίνουν προσπάθειες λειτουργίας καναλιών με αυστηρά πολιτισμικό περιεχόμενο

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα γίνουν κατόπιν ευρείας δημόσιας διαβούλευσης και συζητήσεων, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η λογική λέει ότι τα ελεύθερα κανάλια πρέπει να υπακούον σε αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας και προαγωγής της κουλτούρας και του πολιτισμού.

Τα συνδρομητικά κανάλια ας κάνουν ότι θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου