4 Νοεμβρίου 2018

Χωλαίνει η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και λυμάτων ….

Η διαχείριση των αποβλήτων εμφανίζεται το μεγαλύτερο αγκάθι της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα, την ώρα που οι δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των αερίων του θερμοκηπίου, στέλνουν θετικό μήνυμα, καταγράφοντας μείωση ή σταθεροποίηση.


Σύμφωνα με την έκθεση για το Περιβάλλον που έδωσε χθες στην δημοσιότητα το ΥΠΕΝ και εκπονήθηκε για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, η διαχείριση αποβλήτων αποτελεί τον πιο προβληματικό τομέα …
. (Πρώτο Θέμα, 
2/11/2018).

Αξίζουν έπαινους και μεγάλη επιβράβευση οι γραφειοκράτες των χιλιάδων φορέων που λειτουργούν (;) και ευδοκιμούν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Τι μας είπαν οι κύριοι που εκπόνησαν την έκθεση; Αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες εδώ και χρόνια και ζαμάνια.

Το σχετικό άρθρο δε μας λέει αν υπάρχει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κατάστασης και  πότε θα τεθεί σε αρμογή. Ελπίζουμε να υπάρχει αν και αμφιβάλλουμε από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα υπάρχει στα υγρά απόβλητα και την αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων, αλλά και στη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων. Θέμα για το οποίο φωνάζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Μάλλον πρέπει να καλέσουμε Τούρκους να επιληφθούν του θέματος. Οι δικοί μας διαπλεκόμενοι αριβίστες και τυχάρπαστοι κυβερνώντες δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε και  τίποτε σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου