29 Ιανουαρίου 2019

Η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία …

Τα «κίτρινα» γιλέκα είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση του λαϊκού θυµού που εξαπλώνεται στη δυτική Ευρώπη, καθώς το βιοτικό επίπεδο στο οποίο είχε συνηθίσει η µεσαία τάξη κλονίζεται. (AP Photo/Thibault Camus)
Τα «κίτρινα γιλέκα» οδήγησαν πολλούς να σκεφτούν ότι οι Γάλλοι αντιδρούν πολύ περισσότερο δυναμικά από τους Έλληνες. Κατέβηκαν στους δρόμους για μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης, όταν οι Έλληνες ανέχονται βαθιές μειώσεις των αποδοχών τους και συνεχή αύξηση της φορολογίας. Η άποψη αυτή αγνοεί τον ετεροχρονισμό ανάμεσα στη δυτικοευρωπαϊκή και την ελληνική κοινωνία.

Η Γαλλία αντιδρά σήμερα όπως η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2008, η «γενιά των 700 ευρώ» έκαψε την Αθήνα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09:42, 26 Ιανουαρίου 2019).


Είναι πολύ πιθανόν ο κ. Πρεβελάκης να έχετε δίκιο. Ο χρόνος θα δείξει.

Αλλά ασφαλώς θα έχετε και εσείς κατανοήσει ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν διαψεύσει όλα τα μοντέλα και όλες τις επιστημονικές θεωρίες που έχουν κατά καιρούς προταθεί και ίσως αποδειχθεί ως ορθές σε  άλλες χρονικές περιόδους, σε άλλες καταστάσεις, αλλά σίγουρα σε άλλες κοινωνίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου