2 Μαρτίου 2019

ΚΠΙΣΝ: Ρεκόρ επισκεψιμότητας για χώρο πολιτισμού και πρασίνου στην Ελλάδα ...

5,3 εκατομμύρια επισκέψεις το 2018 

                                                      

Η σταθερή αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίστηκε και το 2018. Σε δύο μόλις χρόνια λειτουργίας, το ΚΠΙΣΝ έχει καταγραφεί ως βασικός προορισμός ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης και κορυφαίος προορισμός πολιτισμού της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί πλέον βασικό μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, το 2018 το ΚΠΙΣΝ δέχτηκε 5.300.000 επισκέψεις, σημειώνοντας αύξηση επισκεψιμότητας 76% σε σχέση με το 2017. Η αύξηση αυτή παρατηρείται και σε κάθε μήνα του έτους χωριστά, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2017 και σε περιπτώσεις ξεπερνά το 400%. 
                                                    

Ο Νίκος Μανωλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, δήλωσε σχετικά: «Το κοινό επιβραβεύει τη δημιουργία ενός μοναδικού έργου πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Οι κάτοικοι της Αττικής ιδιαίτερα, έρχονται και ξανάρχονται στο ΚΠΙΣΝ, επιδοκιμάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του έργου. Η λειτουργία του ΚΠΙΣΝ υλοποιείται με όραμα και γνώση, με έμφαση στο οργανωμένο περιβάλλον, στην εξυπηρέτηση του κοινού, την ασφάλεια, την καθαριότητα και τη διατήρηση του έργου στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο. Επίσης, πραγματοποιείται μέσα από την προσφορά χιλιάδων εκδηλώσεων και δράσεων, στη μεγάλη πλειονότητά τους χωρίς χρέωση … (NAYTEMPORIKH UPD:19:59, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 19:59).


Θαυμάσια νέα. Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Σταύρος; Νιάρχος και σε όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία του και σε όσους εργάζονται για την ευημερία του και την επιτυχία του.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του Πάρκου περιλαμβάνονται στις προδιαγραφές του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών, που προτάθηκε το 1994. Δυστυχώς εμείς δεν είχαμε τα διαπραγματευτικά ατού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ούτε και τα χρήματα που διατέθηκαν. Επισημαίνουμε όμως ότι η δημιουργία του ΑΠΑ δεν απαιτεί τις δαπάνες του ΚΠΣΝ, ενώ έχει προταθεί και μια εναλλακτική λύση εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων για τα πρώτα βήματά του .

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το Λεκανοπέδιο και ιδιαίτερα η πόλις των Αθηνών μπορεί και πρέπει να συντηρήσει ένα ακόμα πάρκο, με έμφαση στην Υγεία, το Περιβάλλον και τη Κοινωνική Αλληλεπίδραση, πλέον του Πολιτισμού, εκφάνσεις του οποίου υπηρετεί με επάρκεια και ενθουσιασμό το ΚΠΣΝ.

Ας ελπίσουμε ότι κάποτε το όραμά μας για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών θα βρει ευήκοα ώτα κάποια στιγμή και οι πολίτες θα θελήσουν να δημιουργήσουν και αυτοί από το υστέρημά τους και με την επιμονή τους ένα νέο χώρο πρότυπο σε διεθνή κλίματα. Κάτι διαφορετικό, χρήσιμο, καινοτόμο, μοναδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου