9 Μαρτίου 2019

Προειδοποίηση από Κομισιόν για την Κέρκυρα …

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί την τελευταία δεκαετία στην Κέρκυρα αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενδέχεται να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στο εδώλιο του Ευρωδικαστηρίου. 

Μα είναι τόσο αξιολάτρευτα! Πώς να τα αποχωριστούμε …

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε χθες προειδοποιητική επιστολή, υποστηρίζοντας ότι η χώρα παραβιάζει την ενωσιακή νομοθεσία για τα απόβλητα. Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι δρομολογούνται έξι έργα για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 08:42, 8 Μαρτίου 2019).

Βλέπω συχνά τους εμβληματικούς υπουργούς Σταθάκη και Φάμελο να απολαμβάνουν τη διαδρομή προτού φθάσουν στην καφετέρια στο κέντρο της Κέρκυραw, όπου αποτίθενται ευλαβικώς τα σκουπίδια των γειτόνων και να στρογγυλοκάθονται και να απολαμβάνουν τα φραπεδάκια τους. Συχνά επίσης βλέπω και τον πρωθυπουργό μας κ. Αλ. Τσίπρας να τους κάνει παρέα και να συνομολογεί ότι καμιά χώρα δε διαθέτει τους θησαυρούς των σκουπιδιών που παράγει, σέβεται και διατηρεί σύμπασα η Ελλάς.

Και μη νομίσετε ότι ονειρεύομαι. Η Κέρκυρα αποδεικνύει την αυθεντικότητα των πληροφοριών μου. Όπως και η φωτογαφία.

Αυτό τον πλούτο δεν τον εξαφανίζεις. Δεν τον πετάς Δεν το θάβεις. Δεν τον επεξεργάζεσαι. Τον αφήνεις εκεί που αποφασίζεις ώστε να αποτελεί τρανό παράδειγμα σεβασμού στην παράδοση, να προβάλει τη στρατηγική προστασίας του Περιβάλλοντος και να αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου