24 Απριλίου 2019

Ο παραλογισμός και η τεμπελιά του δημοσίου ταλαιπωρούν τους πολίτες …

Θέλεις να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου και να πάρεις νέο; Σε περιμένει το δημόσιο να σε ταλαιπωρήσει χωρίς λόγο και αιτία. Έτσι για να μην ξεχνάς ποιο είναι το αφεντικό και τι σε περιμένει αν δεν υποβάλλεις τα σέβη σου.

Και ενώ τη μεγάλη γραφειοκρατία αναλαμβάνουν οι εταιρείες πώλησης, εσύ ο ιδιοκτήτης του παλιού, πρέπει να πας στην Εφορία να πάρεις βεβαίωση ότι δεν χρωστάς τέλη και μετά ή προηγουμένως να πας σε ΚΕΠ (ίσως το ευκολότερο) να πιστοποιήσουν σε 4 Υπεύθυνες Δηλώσεις ότι είσαι εσύ ο ίδιος, αφού βέβαια τους δώσεις την ταυτότητα σου.

Παραλογισμός.

Η Εφορία απλά με τον αριθμό κυκλοφορίας εκδίδει στο πιτς φυτίλι ένα χαρτί που λέει ότι δεν χρωστάς (αν δεν χρωστάς) βάζει 3-4 σφραγίδες και μετά περιμένεις τη κα διευθύντρια – η οποία ασχολείται με άλλα πράγματα – να το υπογράψει και να αποχωρήσεις ευτυχής που τελείωσες.

Μα η υπηρεσία έκδοσης νέας άδειας και επιβεβαίωσης της πώλησης του παλαιού θα μπορούσε μέσω διασυνδεδεμένου υπολογιστή να δει τα στοιχεία του συγκεκριμένου οχήματος (όπως η Εφορία) του ενδιαφερομένου, χωρίς να τον υποχρεώνουν να πάει στη Εφορία και να τυπώνουν σε χαρτί άχρηστες πληροφορίες.

Αλλά εδώ ο Μεσαίων καλά κρατεί. Οι υπάλληλοι έχουν αντικείμενο εργασίας. Και η ταλαιπωρία εξασφαλισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου