27 Ιουνίου 2019

Τα τέσσερα χαμένα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ …

Καθώς οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου πλησιάζουν, επιχειρούμε μια αποτίμηση των οικονομικών επιδόσεων της Ελλάδας κατά την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Το καίριο ερώτημα είναι πώς θα εξελισσόταν η οικονομία τη περίοδο 2015-18 με άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής. 

Τα αυγά και τα πασχάλια … 


Για να απαντήσουμε, χρησιμοποιούμε μια καινοτόμο στατιστική μέθοδο, που ονομάζεται συνθετική μέθοδος ελέγχου για αιτιώδη αναγωγή. Αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για συγκρίσεις μεταξύ οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εναλλακτικών που θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί. Η μέθοδος που εφαρμόζουμε μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε ένα πειραματικό περιβάλλον όπου μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε το ακριβές αποτύπωμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής, εναλλακτικής σε αυτήν που εφαρμόστηκε … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 23.06.2019 : 21:00).

Πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν αρκεί ένα σύντομο άρθρο.

Χρειάζεται συστηματική εκπαίδευση των ενηλίκων Ελλήνων και ψηφοφόρων να κατανοήσουμε πλήρως και τις διεργασίες και τα αποτελέσματα, να τα συγκρίνουμε με άλλες θεωρίες και πραγματικά στατιστικά στοιχεία και έτσι να διαμορφώνουμε  προσωπική άπονη και να κάνουμε τις ενδεδειγμένες επιλογές στη ζωή μας και εν τέλει ενώπιον της κάλπης.

Πάσα προσφορά για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μας ευπρόσδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου