25 Μαρτίου 2020

Ερώτημα 9ο 2020 … για τους εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτική αργία …

Καταλαβαίνουμε ότι ο μισθός των δασκάλων και καθηγητών κάθε βαθμίδας καταβάλλεται κανονικά, ενώ παραμένουν στα σπίτια τους.

Ακούστηκαν δειλά δειλά κάποιες παραινέσεις και υποσχέσεις για εξ αποστάσεως απασχόληση των παιδιών και των μαθητών, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως προγράμματα, διαδικασίες και σχέδια σοβαρής επεξεργασίας των δυνατοτήτων αξιοποίησης των συγχρόνων τεχνολογιών.

Δεν έχουμε ακούσει  τίποτε όμως για τα πανεπιστήμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ίσως να γίνονται προσπάθειες ή να έχουν τεθεί σε εφαρμογή κάποια προγράμματα, αλλά. ίσως εμείς να μην το αντιληφθήκαμε,

Οι καιροί είναι δύσκολοι, πολύ δύσκολοι.

Πρέπει άμεσα κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά, ίσως και κάθε σχολή και τμήμα να ανακοινώσουν τα δικά τους εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τουλάχιστον για να μην υπάρχει η υποψία ότι τα μέλη του διδακτικού προσωπικού κάθονται και δεν κάνουν τίποτε ή απασχολούνται σε δικά τους εκτός πανεπιστήμιων αντικείμενα.

Ίσως τα πράγματα να είναι ευκολότερα στο τομέα της Ε&Τ, αλλά είναι λογικό να μάθουμε και εμείς οι πολίτες και χρηματοδότες των δραστηριοτήτων αυτών, τι ακριβώς συμβαίνει στο τομέα αυτό και εντός της Ελλάδος και σε επίπεδο διεθνών συνεργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου