14 Μαρτίου 2020

Τα λέγαμε, δεν τα έκαναν, τα κάνουν τώρα, ευτυχώς …

Διαβάζουμε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12ηςΜαρτίου 2020:

… Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένη πηγή της «Κ», της χθεσινής σύγκρουσης ανοικτά του ακρωτηρίου Σκανδάρι είχε προηγηθεί «δυναμική» επιχείρηση του Λιμενικού προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος βάρκας με παράτυπους μετανάστες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η επιχείρηση διήρκεσε αρκετή ώρα. Σε αυτό το διάστημα, το περιπολικό της λιμενικής αρχής Κω, πραγματοποιώντας ελιγμούς, δεν επέτρεψε στη βάρκα με τους μετανάστες να περάσουν την οριογραμμή, ενώ υποχρέωσε την τουρκική ακτοφυλακή να περισυλλέξει τους αλλοδαπούς μεταφέροντάς τους πίσω στην ακτή της Τουρκίας. …

Συνεπώς τους όσους ήρθαν στην Ελλάδα χρόνια τώρα, τους μαζεύαμε, τους υποδεχόμασταν, τους διασώζαμε χωρίς να είναι σε οποιονδήποτε κίνδυνο, ακόμα και ίσως τους καλοδεχόμασταν.

Αυτό κυρίες και κύριοι που διαθέτουμε ως κοινωνία δεν είναι κράτος. Είναι γειτονιά που περνά του καθενός η άποψη για όσα αφορούν όχι τον ίδιο, αλλά  όλους τους άλλους. Παραλογισμός και εγκληματικές πρακτικές. Χωρίς ίχνος λογικής, εκπορευόμενες από ιδεοληψίες και ταπεινά κομματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου