27 Μαρτίου 2020

Μετεωρολογικοί χάρτες της Ελλάδος στην τιβί …

Κάθε τηλεοπτικό κανάλι έχει δελτία καιρού, τα οποία παρουσιάζουν συνήθως μετεωρολόγοι με φόντο χάρτες της Ελλάδος και επισήμανσης επ’ αυτών ων καιρικών φαινομένων.

Τα δελτία καιρού είναι πολύ δημοφιλή. Το σημαντικό ας πούμε θετικό παράπλευρο αποτέλεσμα είναι ότι οι Έλληνες βλέπουν τη χώρα τους και προφανώς προκαλούνται πολλοί και διάφοροι συνειρμοί, ανάλογα με την επικαιρότητα, τις εποχές του χρόνου, τα διεθνή γεγονότα.

Προτείνουμε οι χάρτες αυτοί να περιλάβουν την οριογραμμή μεταξύ της Ελλάδος και όλων των γειτονικών χωρών, όπως γίνεται σήμερα με τις συνορεύουσες προς βοράν χώρες. Να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε το σύμπλεγμα των νήσων του Καστελόριζου και τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως εμείς πιστεύουμε ότι μας ανήκει βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

 Παράδειγμα 1 χάρτη για μετεωρολογικό υπόβαθρο …

 Παράδειγμα 2 χάρτη για μετεωρολογικό υπόβαθρο …

Οι μετεωρολογικοί χάρτες αυτοί θα χρησιμοποιούνται από κάθε ενδιαφερόμενη ιδιωτική εταιρεία Ίσως θα πρέπει να προσεχθεί το θέμα της χρήσεώς τους από την ΕΡΤ και μόνον όσον αφορά την ΑΟΖ. Είμαστε όμως της άποψης ότι τυχόν διαμαρτυρίες από γειτονικές χώρες, δε θα πρέπει να εμποδίσουν τη χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου