22 Μαΐου 2020

Ερώτημα 17ο 2020 … για τις ειδήσεις …

Παραμένει για εμάς ένα μεγάλο ερωτηματικό γιατί οι ειδήσεις από την Ελλάδα, είναι  απελπιστικά λίγες και σχεδόν χωρίς ενδιαφέρον;

Γιατί οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ εξαντλούν το ρεπερτόριό τους, σε περιορισμένο αριθμό ειδήσεων ενώ η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι αποστεωμένη, ξύλινη όπως λένε, με κλισέ και διανθισμένη με τις γνωστές και εύηχες πλέον λέξεις του Αγγλικής γλώσσας, προκειμένου να  επιδεικνύουν την προσαρμογή τους στον «εκσυγχρονισμό και την επικαιρότητα».

Η εξήγηση προφανώς είναι ότι ειδήσεις από την Ελλάδα απαιτούν δίκτυο ανθρώπων εμπείρων και που αγαπούν τη δουλεία τους, καλή πληροφόρηση, έρευνα, μελέτη, επικοινωνία με τις δημιουργικές ομάδες της κοινωνίας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις, γνώσεις των ρυθμίσεων και των νόμων, κα. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν προσπάθεια, ικανότητες και αγάπη για το επάγγελμα, πράγματα που φαίνεται να μη διαθέτουν οι επαγγελματίες του χώρου. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς.

Σχεδόν όλοι αρκούνται στη καλή εμφάνιση, την αποδεκτή εκφορά λόγου, τις πολύ σύντομες εμφανίσεις και τη θρησκευτική προσήλωση στα παραδεδεγμένα ώστε να μην προκύπτουν εκπλήξεις, λάθη και αστοχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου