25 Μαΐου 2020

Ερώτημα 18ο 2020 … για την απλούστευση της καθημερινότητας των πολιτών …

Που βρίσκεται το θέμα της απλούστευσης των απαιτούμενων κάθε φορά διαδικασιών και δικαιολογητικών που απαιτεί η δημόσια διοίκηση από τους ταλαίπωρους πολίτες;

Δε μάθαμε τίποτε σημαντικό αλλά ακούμε και πάλι για ηλεκτρονικό αυτή τη φορά έκδοση ληξιαρχικών πράξεων όπως της γέννησης, θανάτου, γάμου, …,  πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ, κλπ..

Όσον αφορά τον τομέα της απλούστευσης των διαδικασιών ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γεώργιος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στον υπό διαμόρφωση κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης. Χρειάστηκαν 10 μήνες επεξεργασίας και ακόμα δεν είδαμε φως.

Η δημόσια διοίκηση – θα επαναλάβουμε - δεν πρέπει να ζητά κανένα πιστοποιητικό από τους πολίτες, Θα τα αναζητά η ίδια στις βάσεις πληροφοριών που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν και ο πολίτης θα καλείται από τη διοίκηση μόνον αν υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να ενημερωθεί σχετικώς για τη τυχόν αρνητική πορεία της υπόθεσής του. Αυτό είναι εκσυγχρονισμός. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να απασχολούνται  τεμπέληδες υπάλληλοι και σατράπες της ΔΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου