4 Μαΐου 2020

Τέσσερις προτεραιότητες για τον τουρισμό από τον ΣΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη και πολύωρη συζήτηση με τους 13 πανελλήνιους φορείς-μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους του τουρισμού και τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.


Στην τηλεδιάσκεψη όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, έγινε αποτίμηση των έως τώρα ενεργειών του συνδέσμου, τέθηκαν οι τεράστιες προκλήσεις της επανεκκίνησης, πάντα προτάσσοντας το υγειονομικό ζήτημα και ο κάθε φορέας έθεσε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του.

Ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι όλοι οι εκπρόσωποι φορέων κατέληξαν στο ομόφωνο συμπέρασμα. Τα στρατηγικά αιτήματα του ΣΕΤΕ, θα επαναδιατυπωθούν προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και εστιάζουν

  • στις υγειονομικές απαιτήσεις επανεκκίνησης
  • στην επιδότηση της εργασίας και στην υποστήριξη των ανέργων,
  • στη μείωση του ΦΠΑ του τουρισμού και
  • στη μηδενική προκαταβολή φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων για το 2020 (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΓΗ, UPD:19:30, Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020 19:28)
Εμείς θα προσθέταμε ή καλύτερα θα προτάσσαμε ένα πέμπτο: Την απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών από το δημόσιο χώρο και την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Ελπίζουμε να γίνεται κατανοητή η απλή αυτή παρέμβασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου