24 Ιουνίου 2020

Ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας …

 Αγαπητέ κ. δήμαρχε, ο μεγάλος περίπατος της πόλεως των Αθηνών δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνον δρόμους και να αφορά κυρίως την κυκλοφορία των οχημάτων.

Έχετε κάτι κατά νουν για την αισθητική αναβάθμισης των κτηρίων, τις επιφάνειες δρόμων και των πεζοδρομίων, την ανάδειξη αρχιτεκτονικώς ομοιογενών ζωνών, τη σκίαση, τη λειτουργικότητα της πόλεως σε όλες τις εποχές του έτους, τις στάσεις πεζών, την αισθητική των πινακίδων σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σήμανσης, την ψηφιακή περιήγηση και ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος, κα., κα.

Και όλα αυτά όχι μόνον εντός του – εμείς θα πούμε ευπρόσδεκτου και καλώς επιχειρούμενου μεγάλου περιπάτου των Αθηνών – αλλά  και σε άλλες σημαντικές περιοχές της πόλεως.

Ασφαλώς και δεν γίνονται όλα μονομιάς και αμέσως. Αλλά πρέπει να βρείτε τρόπους να κινητοποιηθούν οι πολίτες και οι φορείς της πόλεως, αν θέλουμε καλά αποτελέσματα. Και βρείτε τρόπους οι πολίτες να καταθέτουν τις απόψεις τους και να λαμβάνουν απαντήσεις και ζητείστε τους να συμμετάσχουν σε μια νέα πραγματικότητα για την πόλη τους και το περιβάλλον εντός του οποίου ζουν και δραστηριοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου