2 Νοεμβρίου 2020

Φυλακές περίπτερα ή από όλα έχει ο μπαχτσές ...

Η είδηση: ... Ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια σουβλιά εντοπίστηκαν στις φυλακές Ναυπλίου, Κορυδαλλού και Δομοκού ...

Η είδηση καταλήγει με το τραγελαφικό:  Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι εισαγγελείς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, που διενεργούν σχετική προανάκριση. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01.11.2020 • 14:38).

Πόσες φορές έχουμε διαβάσει παρόμοιες ανακοινώσεις. Σε κάθε έλεγχο που γίνεται στα σωφρονιστικά καταστήματα τα ευρήματα είναι αποκαλυπτική της αδυναμίας τήρησης των κανόνων λειτουργίας τους. Οι έγκλειστοι κάνουν ότι θέλουν χωρίς να εντοπίζεται η παράβαση και η παραβίαση όταν διαπράττεται, ο οποία προφανώς συντελείται με τη συμμετοχή ή την ανοχή των οργάνων του καταστήματος.

 

Ποτέ βέβαια δε μάθαμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Αλλά η επανάληψη του προκλητικού φαινομένου αποδεικνύει ότι το καθεστώς της παρανομίας συνεχίζεται και κάποιοι περνούν καλά και κάποιοι τσοντάρουν στο εισόδημα.

 

Τόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν συσκευές εξουδετέρωσης των κινητών τηλεφώνων εκτός των υπηρεσιακών; Αυτό τουλάχιστον θα περιόριζε κατά πολύ αν όχι εντελώς, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου