28 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΝ: Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Λυμάτων για 269 οικισμούς σε όλη τη χώρα …

Εγκρίθηκε ομόφωνα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Λυμάτων κατά την 6η διαδοχική συνεδρίαση της επιτροπής καθοδήγησης για το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών λυμάτων για τους οικισμούς της χώρας, ΥΓ: Διαβάσαμε στις εφημερίδες (28/12/2020) τη κριτική του πρώην ΥΠΕΞ κ. Νίκου Κοτζιά, ότι το κλείσιμο των κόλπων έγινε με λανθασμένο και φοβικό τρόπο. Μπορούμε να ακούσουμε την άποψη της κυβέρνησης επ’ αυτών; 

Και για όσους δεν κατάλαβαν: Λύματα όχι απορρίμματα 

που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:14:22, Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 14:11).


Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε την άποψή μας για τις αστραφτερές εξαγγελίες του κ. Γενικού Γραμματέα, επισκεφθείτε την ανάρτηση https://attikoparko.blogspot.com/2020/12/269.html στο Ημερολόγιο "ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (Προστατευόμενη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου)".
 
Το θέμα είναι ζέον για την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα το δήμο Μαρκοπούλου, ο οποίος για "ανεξήγητους" λόγους, επωμίζεται τη λύση διαχείρισης της επεξεργασίας λυμάτων των δήμων Κρωπίας και Παιανίας, ως τελικός αποδέκτης. 

Πρόσφατα έγινε επίσης γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ προωθεί την αποστολή και των λυμάτων του παραλιακού μετώπου του δήμου Σαρωνικού στο υπό κατασκευή ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας, με διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων στο θαλάσσιο μέτωπο του δήμου Μαρκοπούλου, χωρίς τη συγκατάθεσή του.   

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου