15 Ιανουαρίου 2021

Προτείνουμε δημιουργική ενασχόληση της προέδρου της Δημοκρατίας …

 Οι ελληνόπαιδες θα πρέπει να μάθουν να σέβονται στους νόμους, τη δεοντολογία και να προασπίζονται τις ηθικές αξίες. 

Μήπως θα ήταν εξαιρετική πρωτοβουλία αν η κα πρόεδρος έγκριτη νομικός όπως λέγεται μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά εκλαϊκευμένων μαθημάτων/παρουσιάσεων για τα παιδιά και τους νέους, υπό το γενικό τίτλο «Νομιμότητα και Σεβασμός στους Νόμους» και ανάλλαγο περιεχόμενο;

Τα θέματα αυτά είναι εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα και παρατηρούνται αποκλίσεις που αντιβαίνουν στη λογική, αλλά και διευκολύνουν τη ροπή προς αντιδραστικές συμπεριφορές και παραβίαση των κανόνων . Η παραβατικότητα ιδίως στους νέους δεν μπορεί και δεν πρέπειi να αντιμετωπίζεται με περιορισμούς και αστυνόμευση. Πρέπει να επικρατεί η νουθεσία, η πειθώ και η επιχειρηματολογία. Οι νέοι βέβαια θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους κανόνες και τους μεγαλύτερους και η έμφυτη αντίθεσή τους στις κατεστημένες συμπεριφορές και κοινωνικές απαιτήσεις, δεν θα πρέπει να τους ωθούν σε παράνομες και βίαιες ενέργειες.

Ο κύκλος θα πρέπει να περιλαμβάνει και ομάδα συνεργατών με κατάλληλη ευφράδεια και παρουσία ώστε οι γραπτές και δια ζώσης παρουσιάσεις να είναι ελκυστικές και εύκολα αποδεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου