11 Μαρτίου 2021

Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε 9 …

 Από το 1989, εποχή που στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου οργανώσαμε πιλοτικά τις πρώτες υπηρεσίες Τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές της Ελλάδος, προέκυψα η αναγκη δημιουργίας

Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας.  Λόγω της προδιαγραφών των υπηρεσιών Τηλεκριτικής για πλήρη καταγραφή, αρχικώς οι φάκελοι μπορούσαν να είναι χειρόγραφοι και να αποστέλλονται με φαξ ή του πρωτοεμφανιζόμενου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ανάγκη Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας, (ΗΦΥ) έγινε επιτακτική.


Ύστερα από 30 χρόνια επί τέλους εδέησε το ΕΣΥ να δημιουργήσει Φακέλους Ασφάλισης Υγείας, οι οποίοι όμως δεν έχουν καμιά σχέση με τους απαραίτητους και αναγκαίους για τη καλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών Υγείας (λογικά στην Ελλάδα ας ξεχάσουμε την Υγεία, οι αρμόδιοι επικεντρώνονται στην Ασθένεια), ΗΦΥ.


Μιλάνε για ψηφιακή διακυβέρνηση. Αλλά αυτό που ζούμε είναι γενικευμένο αλαλούμ. Και από εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις τίποτε. Με πρωταιτίους εναντίον της δημιουργίας και συτηματικής χρήσης ΗΦΥ τους κκ. ιατρούς.


 ΥΓ: Μπορούμε να μάθουμε πόσο κόστισε στους φορολογούμενους το επίτευγμα των ΗΦΑ, δια χειρός INTRASOFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου