3 Μαρτίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Ευκαιρία για αστική ανάπλαση της Δ. Αθήνας το νέο πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού, αναψυχής …

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της ΟΣΕ-ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής παραβρέθηκε το Σάββατο, στους Αγίους Αναργύρους, ο πρωθυπουργός.

                                                       

Στον εγκαταλελειμμένο σήμερα αυτόν χώρο προβλέπεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, αθλητικοί χώροι, χώροι ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, καθώς και σιδηροδρομικό μουσείο. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αναβίωση της παλιάς γραμμής του τραμ που θα συνδέει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τον σταθμό Λαρίσης περνώντας μέσα από το τεχνολογικό πάρκο … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD:13:27, 27 Φεβρουαρίου 2021 13:26).


Πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ευχαριστημένοι,. Τα μεγάλα όμως λόγια μπορεί να ακούγονται ευχάριστα, αλλά δημιουργούν και προσδοκίες και υποχρεώσεις.  

Μας ενδιαφέρει μια άλλη διάσταση της εξαγγελίας. 


Ο κ. πρωθυπουργός – προφανώς ο δρομολογητής των πάντων στην Ελλάδα του 2021 - μέχρι σήμερα δεν έχει αντιδράσει στις πολλές προσπάθειές μας να εξαγγείλει και τη δημιουργία του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών, την από το 1994 πρόταση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ . 


Δυστυχώς την ίδια πολιτική ακολουθεί και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίο αρχικά αντέδρασε θετικά, αλλά μετά και αυτός εσίγησε. 


Ελπίζουμε να γίνονται υπογείως σημαντικές διεργασίες και η πρόταση δημιουργίας του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm) να αρχίσει να υλοποιείται όπως προτάθηκε και να αποδοθεί τάχιστα στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, το πρώτο παγκοσμίως Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο.


ΥΓ: Και ένα παραπολιτικό σχόλιο: Δε καταλάβαμε τι ρόλο παίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης και γιατί μίλησε και αυτός και έβαλε την φάτσα του στο κάδρο. Μάλλον ψαρεύει ψήφους το παλληκάρι στην περιοχή και ο πρωθυπουργός του έκανε το χατίρι και τον άφησε να αυτοπροβληθεί, λες και οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου