10 Ιουνίου 2021

Με αφορμή τη συναυλία στους Δελφούς …

Είδαμε και ακούσαμε σήμερα 6 Ιουνίου 2021, τη συναυλία στους ΔΕΛΦΟΥΣ, με μαέστρο τον εξαιρετικό Θόδωρο Κουρετζή.

All nine of Beethoven’s symphonies are performed by nine prestigious European orchestras and conductors. A musical feast to be experienced, for the most part, live, from Strasbourg, Vienna, Bonn, Dublin, Helsinki, Luxembourg, Prague, Lugano and Delphi. (https://www.arte.tv/en/videos/103871-002-A/beethoven-the-european-tour/).

Μας εξέπληξε. Μας άρεσε. Συγκινηθήκαμε.

Πρόταση: Η Ελλάδα να οργανώσει και να εκπέμπει σε διεθνές επίπεδο εκδηλώσεις πολιτισμού που θα λαμβάνουν χώρα σε αρχαιολογικούς χώρους, αρχαία θέατρα, παραλίες, λιμάνια ή άλλους κατάλληλους χώρους Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι μια προσφορά στους πολίτες όλου του Πλανήτη και θα εκτελούνται από καλλιτέχνες ’Έλληνες και όλων των εθνικοτήτων που θα είναι πρόθυμοι και να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πως θα είναι καλλίτερο να οργανωθούν οι εκδηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη ιστορία του χώρου και τα επιτεύγματα των ανθρώπων. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος μπορεί να είναι από κρατικούς πόρους (τουλάχιστον στα πρώτα στάδια) και από χορηγούς όταν θα σταθεροποιηθεί ο θεσμός και θα αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία.

ΥΓ: Διαβάστε και το «Οι Δελφοί έδειξαν τον δρόμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου