23 Ιουνίου 2021

Απορία … για τους οδυρμούς της αντιπολιτεύσεως ...

Ξιφουλκούν όλοι στην αντιπολίτευση εναντίον της απόφασης τη κυβερνήσεως, που μέσω του υπουργείου Παιδείας, καθιερώνει βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. 

Σημειωτέον ότι και οι νέες βάσεις είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις επιδόσεις υποψηφίων άλλων χωρών που είναι αποδεκτές για την αποδοχή τους σε ανώτατες σπουδές. 


Η Ελλάδα φυσικά και συμφωνεί με τα όσα ισχύουν στις άλλες «πολιτισμένες» χώρες. Για παράδειγμα οι βάσεις εισαγωγής για ανώτατες σπουδές στις Ιατρικές Σχολές, τις Πολυτεχνικές Σχολές του ΕΜΠ. στα Τμήματα Πληροφορικής και πολλές άλλες σχολές, είναι πολύ υψηλές και δε νοείται εισαγωγή με βαθμούς βάσεως το 7 ή 8 ή 9 στα 20, αλλά μόνο με 20,19,18.άντε ίσως και 17!


Αλλά εδώ εσκεμμένως επιστρατεύονται άθλιες αντιπολιτευτικές τεχνικές και λογικές. Οι  φορείς που κλαίνε δημοσίως για τους χιλιάδες υποψηφίους που θα μείνουν από εφέτος εκτός ΑΕΙ, δεν προβληματίζονται για το γεγονός ότι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν περατώσει τις σπουδές στους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βαθμούς πολύ μεγαλύτερους του ελάχιστου 10, επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές, επιδόσεις κάτω του δέκα.


Όλοι οι φορείς της πολιτείας πρέπει να ασχοληθούν αμέσως με τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος και να τις διορθώσουν. Μεταξύ αυτών και του παρασιτισμού των φροντιστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου