29 Ιουλίου 2021

Με ποιο ηθικό ανάστημα κα Κεραμέως …

Η είδηση, κεραυνός εν αιθρία: «Η Νίκη Κεραμέως διαγράφει τα χρέη των πανεπιστημιακών – Οξύτατες επικρίσεις. Ανάλογη ρύθμιση είχε κάνει ο προκάτοχός της επί ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου». 

Ακατανόητα, προκλητικά και εκτός πάσης λογικής.

 

 θαυμάστε με!

Αυτά συμβαίνουν μόνον εν Ελλάδι και δη εντός Βουλής. Εκεί που φαίνεται να ξεπλένονται οι διαπλοκές και να προσβάλλεται καθημερινώς σχεδόν, κάθε έννοια δίκαιου, νομιμότητος και δεοντολογίας.

 

Εκεί που υπουργοί συνήθως νύχτα κάνουν ότι γουστάρουν, ίσως και με τις ευλογίες των εντεταλμένων οργάνων όπως ένας συντονιστής του κυβερνητικού έργου ή ένας υπουργός επικρατείας (λέγεται και παρά τω πρωθυπουργω;) ή ακόμα και ο κ. πρωθυπουργός!.

 

Η κα Κεραμέως επιχειρεί μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και θα έπρεπε να είναι άψογη στο ηθικό μέρος και στις σχέσεις της με τους φορείς και τους ανθρώπους που αφορά και επηρεάζει. Εμείς θα λέγαμε και κυρίως με τους νομιμόφρονες πολίτες.

 

Η κίνηση της κας Κεραμέως υποδεικνύει φαυλότητά, λογική «αποφαζομεν και διατάσσομεν», προσβάλλει κάθε έννομη τάξη και απαξιώνει το έργο της και τη θέση της στην κυβέρνηση.

 

Το απλούστερο όλων και το άμεσα επιβεβλημένο: Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία, να εισπραχθούν τα οφειλόμενα με βάση το αρχικό 15% και να καταργηθεί το ελεύθερο επάγγελμα των πανεπιστημιακών.

 

Άλλωστε ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι ακόμα και οι λεγόμενοι ευσυνείδητοι πανεπιστημιακοί δήλωναν όλες τις δοσοληψίες τους με τους ασθενείς/πολίτες (περιοριζόμαστε στους κκ. ιατρούς, αλλά αφορά και άλλα πολλά επαγγέλματα) και στο ύψος των χρημάτων που εισέπρατταν;

1 σχόλιο:

  1. Από αυτήν την αλλόκοτη ιστορία, αγαπητέ Δημήτρη, θίγονται και εκείνοι οι καθηγητές που τηρούσαν τις υποχρεώσεις τους. Ελπίζω να βγεί το Υπουργείο και να αναγνωρίσει ότι από την ρύθμιση ωφελούνται μόνο ορισμένα μέλη ΔΕΠ και ότι υπάρχουν χιλιάδες που έχουν καταβάλει τις οφειλές τους και δεν θα τις ανακτήσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή