29 Οκτωβρίου 2021

Γερμανικός Τύπος: «Τεμενάδες στον Ερντογάν» …

Την αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία στην υπόθεση απέλασης 10 πρεσβευτών σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος

Φωτ. Sputnik/ Vladimir Smirnov/ Pool via REUTERS

Την αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία στην υπόθεση απέλασης 10 πρεσβευτών σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

«Υποχώρησε ή επιβλήθηκε εν τέλει ο πρόεδρος Ερντογάν;», διερωτάται η Süddeutsche Zeitung, σημειώνοντας πως δόθηκε εν τέλει μία «κομψή» λύση.

Αναφερόμενη στο ίδιο ζήτημα η taz δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Τεμενάς στον Ερντογάν» και παρατηρεί σκωπτικά: «Μια εβδομάδα διήρκησε η επίθεση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μετά οι αποφαισιμένοι μαχητές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία υπέστειλαν και πάλι τις σημαίες. Αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα απελάσει τους πρεσβευτές των δέκα χωρών που είχαν ζητήσει την απελευθέρωση του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Κάβαλα, ανέκρουσαν πρύμναν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ UPD: 16:46, 27.10.2021 • 16:42).

 

Όταν αυτά γράφονται από έγκυρες Γερμανικές εφημερίδες, τότε όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι Έλληνες πρέπει να προετοιμάζονται για πολύ δύσκολες ημέρες.

 

Ο σουλτάνας περιπαίζει, γελοιοποιεί και προκαλεί όλους ακόμα και τις ισχυρές χώρες και τις κυβερνήσεις τους. Και όλοι αναρωτιόνται που βρίσκει το θράσος και γιατί η άλλη πλευρά αντιδρά με επιφυλάξεις, χλιαρά και με ευγένεια. Κοινώς τα έχει χαμένα.

 

Η μόνη λογική και προφανής εξήγηση είναι ότι η συμπροφορά της είναι απλά ιδιοτελής και αποσκοπεί σε οικονομικά οφέλη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου