27 Νοεμβρίου 2021

Αν τα ποδήλατα κατέκτησαν το Παρίσι, γιατί όχι και την Αθήνα …

Η μετατροπή του Παρισιού σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

ΠΑΡΙΣΙ. Η μετατροπή του Παρισιού σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» προχωράει με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι προσωρινοί ποδηλατόδρομοι, οι λεγόμενοι και «coronopistes», σταδιακά μονιμοποιούνται.

Περισσότερα από 1.100 χλμ. ποδηλατοδρόμων διαθέτει πλέον το Παρίσι –από μόλις 5 χλμ. το 1995– χάρη στα φιλόδοξα σχέδια της δημαρχίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό δέσμευσε 250 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία προστατευμένων ποδηλατοδρόμων, ενθαρρύνοντας τη χρήση του ποδηλάτου από τους συμπολίτες της (φωτ. Dmitry Kostyukov / The New York Times).

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης επρόκειτο να παρουσιαστεί το σχέδιο για το ποδήλατο, το οποίο έχει στόχο την πλήρη ανακατανομή χώρου στο οδικό δίκτυο της γαλλικής πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό 250 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 20.11.2021 • 08:25).


Λογικά και η Αθήνα μπορεί να δρομολογήσει τα ίδια ή παρόμοια σχήματα. Άλλωστε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων πήγε βόλτα στο Παρίσι και έμαθε ελπίζουμε το τρόπο που σκέπτονται και ενεργούν οι Γάλλοι και δη οι δημοτικοί άρχοντες.


Οι δικές μας προτάσεις – ας πούμε με πειραματική μορφή - πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς σοβαρή δημόσια συζήτηση. Μιλάμε για …

 

·                     Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ποδηλατόδρομοι στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και την Αττική …

 

και

 

·                     Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Δωρεάν αστικοί ποδηλατόδρομοι …

 

Μάλλον και αυτή η ευκαιρία θα πάει χαμένη και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πολλοί δημοτικοί άρχοντες σκέπτονται νέα έργα, εργολαβίες, χρήματα, δωράκια, εξυπηρετήσεις κλπ., κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου