17 Μαρτίου 2022

Τι προσωπικά δεδομένα και κουραφέξαλα …

Τυχαία μάθαμε για εκπομπή του καναλιού ΜΕΓΑ και του καναλιού ΑΛΦΑ, τις οποίες παρουσιάζουν ζεύγος αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων. 

Πρέπει να απαντήσουν το υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Αρχή Διαφάνειας και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι αρμόδιοι πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε παρουσιαστές να προβάλλουν ιατρικά δεδομένα περιπτώσεων πολιτών που βρίσκονται σε δύσκολες έως απάνθρωπες καταστάσεις δι΄ ίδιον όφελος.

 

Πως επιτρέπεται σε δημοσίους λειτουργούς να συνομιλούν με τους παρουσιαστές για υποθέσεις και τα ιατρικά στοιχεία τρίτων, χωρίς άδεια και χωρίς κανόνες. Γνωρίζουν τίποτε άραγε περί δεοντολογίας τουλάχιστον;

 

Εν μέσω μάλιστα διαφημίσεων και το δέλεαρ λοταρίας για να κερδίσει θεατής μεγάλα  χρηματικά ποσά (στο ένα κανάλι);

 

Ασφαλώς και οι αρχές έχουν υποχρέωση και πρέπει  να επιλαμβάνονται υποθέσεων που χρήζουν διερεύνησης και να αναζητούν τεκμήρια που υπηρετούν την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά και κατηγοριών σε κάθε υπεύθυνο. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται σε δημόσια θέα, χωρίς κανόνες, με τυχόν διαρροές από αρμοδίους – όχι τρίτους - και χωρίς συνέπειες σε περιπτώσεις παραβιάσεων νόμων, αρχών και δεοντολογίας.

 

Περιμένουμε να δούμε πότε θα επιληφθεί το ΕΣΡ, η Δικαιοσύνη, και τα άλλα εντεταλμένα όργανα της δημόσιας διοίκησης.

 

Η γνώμη μας; Ποτέ. Όλοι διαπλεκόμενοι και στο απυρόβλητο. Κίτρινος τύπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου