5 Αυγούστου 2022

Φουντώνει η μάχη ΗΠΑ – Κίνας για τα μικροτσίπ …

Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να περιορίσει την αποστολή αμερικανικού εξοπλισμού σε κινεζικές εταιρείες που ειδικεύονται στην παραγωγή ημιαγωγών.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να προστατεύσουν τους μοναδικούς αμερικανικούς κατασκευαστές μικροτσίπ μνήμης, τη Western Digital Corp. και τη Micron Technology, οι οποίες, με τη σειρά τους, αντιπροσωπεύουν από κοινού περίπου το ένα τέταρτο της αγοράς των συγκεκριμένων τσιπ  [AP Photo/Steve Helber].

Το ενδεχόμενο να περιορίσουν την αποστολή αμερικανικού εξοπλισμού σε κινεζικές εταιρείες που ειδικεύονται στην παραγωγή μικροτσίπ μνήμης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και ο κινεζικός κολοσσός Yangtze Memory Technologies Corp., εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος τις οποίες επικαλείται σε ρεπορτάζ του το Reuters. Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πρόκειται για μία προσπάθεια από την πλευρά των ΗΠΑ να ανακόψει την ανοδική τάση που καταγράφει ο κλάδος των ημιαγωγών στην Κίνα, προστατεύοντας έτσι τις αμερικανικές εταιρείες… (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, REUTERS, 03.08.2022 • 17:16).

Τώρα το κατάλαβαν;

 

 Όταν έκαναν μαζικές επενδύσεις στη Κίνα, ΗΠΑ, ΗΒ, Ελβετία, Γερμανία, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Κορέα κα. ήταν καλά. Τώρα;

 

Μάλλον είναι μια καλή απόδειξη ότι ο καπιταλισμός χρειάζεται και χαλινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου