9 Σεπτεμβρίου 2022

Βλέπω τους δρόμους άλλων πρωτευουσών και θλίβομαι για τους δικούς μας …

Πολλοί δρόμοι στις πρωτεύουσες άλλων πολιτισμένων χωρών είναι στρωμένοι με γρανιτένιους κυβόλιθους.

Διάφοροι επιστήμονες και στην Ελλάδα έχουν επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη χρήσεως υλικών που δε συσσωρεύουν θερμότητα τους θερμούς μήνες του έτους, ενώ έχουν και άλλα πλεονεκτήματα που έχουν προβληθεί και είναι προφανή.

Τις προάλλες είδα την επίσημη υποδοχή της πρόεδρου της Σλοβενίας κας Zuzana Čaputová στην Αθήνα. Έξω από το Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Κόκκινα χαλιά επάνω σε μια θλιβερή άσφαλτο και πεζοδρόμια της συμφοράς. Έτσι γίνεται πάντοτε σε τέτοιες περιστάσεις.
 
Αυτά που βέβαια κάθε μέρα χρησιμοποιούν οι ένοικοι του Μαξίμου - υποτίθεται ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα, του κ. πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου. Αλλά όλοι αυτοί οι κύριοι δε βλέπουν τίποτε. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν κοιτούν πάντοτε ψηλά και μακριά και δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Κύριοι στρώστε τουλάχιστον την Ηρώδου Αττικού με κυβόλιθους κατάλληλης ποιότητας και δώστε στο δρόμο ένα άλλο αέρα Πολιτισμού, κοσμοπολιτιμσού, αρχοντιάς και ποιότητας.

Να περιμένουμε ότι θα ασχοληθεί ο δήμαρχος Μπακογιάννης; Να περιμένουμε ότι θα ασχοληθεί ο εμβληματικός περιφερειάρχης Πατούλης; Να περιμένουμε οτι θα ασχοληθεί ο γίγαντας υπουργός Υποδομών Καραμανλής που έχει κάνει την Ελλάδα απέραντο εργοτάξιο;

Ας περιμένουμε λίγο, να δούμε τι θα κάνουν μόλις τους κοινοποιήσουμε την ιδέα /πρότασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου