12 Ιουνίου 2023

Ανεπίτρεπτη … παθογένεια, με σχεδόν καθολική σιωπηλή αποδοχή …

Φασικά και δε περιμένει κανείς να αντιδράσουν αποτελεσματικά τουλάχιστον οι πολίτες. Ούτε και ότι οι πολιτικοί θα κατανοήσουν τη κουταμάρα τους και θα θελήσουν να διορθώσουν την παθογένεια.
 
Προεκλογικώς δεν ακούστηκε τίποτε. Όποτε δε περιμένουμε και καμιά αλλαγή.
 
Περιμένεις όμως από τους πνευματικούς ταγούς να καταδικάσουν την απαράδεκτη κατάσταση, το πολιτικό σύστημα να διαπλέκεται με πανεπιστημιακούς, να τους εκμαυλίζει με πρόσθετες θέσεις και μεγαλύτερες και άγνωστες απολαβές και εξουσία.
 
Οι πανεπιστημιακοί εκλέγονται για να παρέχουν επιστημονικό έργο και ανώτατη εκπαίδευση σε φερέλπιδες νέους και μελλοντικούς ηγέτες. Αλλά το κατεστημένο τους έχει ανάγει σε κομματικά όργανα πολιτικής και γκρίζας εξουσίας. Αντίθετες φωνές καμία!
 
Να σταματήσει άμεσα η διαπλοκή και ο εκμαυλισμός εκατέρωθεν. Έτσι θα ελευθερωθούν ίσως και χιλιάδες θέσεις εργασίας για πολίτες με υψηλά προσόντα και υψηλές αποδοχές. Και από τη νέα αυτή κατάσταση θα επωφεληθούμε όλοι.
 
ΥΓ: Στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί και παλιότερα στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και έχουμε απευθυνθεί στους αρμοδίους. Όπως θα περιμένει κανείς, κανένας δεν απάντησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου