9 Ιουλίου 2023

Απτόητο το σύστημα διατηρεί την παθογένεια …

Διαβάζουμε: 

Πριν από 19 χρόνια

Κάνοντας ρεπορτάζ για τους νέους και τους παλιούς γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης, έπεσα πάνω σε μια ξεχωριστή περίπτωση. Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ανέλαβε πρώτη φορά θέση γενικού γραμματέα στην κυβέρνηση… Καραμανλή πριν από 19 χρόνια, το 2004, που διετέλεσε γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η αντοχή στον χρόνο του καθηγητή Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι πρωτοφανής, κερδίζοντας το βραβείο του παλαιότερου κυβερνητικού στελέχους (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Θεωρείο: Στεγανοποίηση, 08.07.2023 • 19:04).

Αυτό και αν είναι παθογένεια. Και όλο το πολίτικό σύστημα δεξιά, αριστερά, κέντρο και άκρα επικροτούν τη τακτική που ευτελίζει τα πανεπιστήμια και τα κουρελιάζει. 

Αλλά έτσι είναι, μόνον μεγάλα λόγια και αερολογία. Προκειμένου να εξασφαλίζουν οι κυβερνήσεις την επιβίωσή τους και να νομίζουν ότι αυξάνουν τις προοπτικές επικράτησης στις επόμενες εκλογές. Και δε πάνε να ρημάξουν όλα. 

Δε λέμε περισσότερα και ο καθείς αντιλαμβάνεται το μεγάλο παζάρι και τη «Δικτατορία της Δημοκρατίας©».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου