8 Αυγούστου 2023

Γίνεται άραγε αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας με βοήθεια από την ΤΝ χωρίς Ηλεκτρονικούς Φακέλους Υγείας …

Έχουν πάρει φωτιά όλοι και όλα με τις πιθανές δυνατότητες αξιοποιήσεως των δυνατοτήτων της ΤΝ, για την εξασφάλιση και παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών Υγείας.
 
Καθημερινώς διαβάζουμε για δοκιμές, υποθέσεις, σενάρια, πειράματα, δυνατότητες, προοπτικές, αναλύσεις, αλλά και φόβους για τα όχι και τόσο νέα αυτά εργαλεία, της ανθρώπινης εφευρετικότητας και των τεχνολογικών δυνατοτήτων.
 
Αναγνωρίζεται πλέον ότι εργαλεία και διεργασίες με βάση τη ΤΝ βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες εφαρμογές, αν και ο ρόλος τους και το εύρος των εφαρμογών δεν είναι ευρέως γνωστό.
 
Οι εφαρμογές και οι δοκιμές που γίνονται στον τομέα της Υγείας είναι πολλές και αξιόλογες και τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται είναι εντυπωσιακά ως προς το εύρος των πιθανών εφαρμογών και την αξία των αποτελεσμάτων.
 
Σημαντικό πεδίο εφαρμογών φαίνεται να αποτελεί η εξατομικευμένη ιατρική, που σημαίνει ότι επιχειρούνται και θα επιχειρηθούν προσεγγίσεις και θεραπείες με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς.
 
Εμμέσως, αν και δεν αναφέρεται ρητά, προϋπόθεση αξιοποιήσεως των δυνατοτήτων της ΤΝ είναι η ύπαρξη Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου