25 Οκτωβρίου 2023

Απορία και σύγχυση … από τις δηλώσεις Νετανιάχου …

Τον ακούς να κάνει δηλώσεις και διαπιστώνεις ένα απύθμενο μίσος εναντίον των Αράβων και των Παλαιστίνιων και των γειτονικών κρατών. Δεν έχει κανένα πρόβλημα λέει να τους εξαφανίσει – και προφανώς το εννοεί – αν προβούν σε επιθετικές ενέργειες εναντίο του Ισραήλ.

Ως ηγέτης ασφαλώς και πρέπει να προστατεύσει το κράτος του Ισραήλ και τους Ισραηλινούς πολίτες από κάθε επιθετική ή τρομοκρατική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές πρωτίστως, αλλά και υποδομές και εγκαταστάσεις.

Τα ίδια όμως ισχύουν και για την άλλη πλευρά. Η ρητορική του είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Αν σκεφτεί περισσότερο θα αναγνωρίσει και ο ίδιος ότι η λογική του πάσχει. Όλοι συμφωνούν σήμερα ότι και ο πόλεμος έχει κανόνες και μάλιστα Διεθνούς Δικαίου.

Δεν έχει ο ισχυρότερος μόνον δίκιο και κάνει ότι θέλει. Και βλέποντας κανείς τη τρομακτική  δύναμη πυρός του Ισραήλ στη τιβί, αναρωτιέται τι θα την κάνει εναντίον αμάχων και παιδιών; Αυτοί του φταίνε; Και οι άμαχοι εχθροί είναι εκατομμύρια και βρίσκονται εξαιτίας των κινήσεων του Ισραήλ σε κατάσταση γενοκτονίας. Έτσι δεν είναι Βενιαμίν;

Η νέα Γάζα. Έτσι αντεπιτίθεται το Ισραήλ, με μοναδικό γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο …

Πριν πολλά χρόνια, ιατρός τυνήσιος στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου στην Τύνιδα για την Τηλεϊατρική, μας έλεγε ότι το πρόβλημα του Ισραήλ ή του Παλαιστινιακού (πείτε το όπως θέλετε) θα το λύσει το δημογραφικό.

Πρέπει όλη η ανθρωπότητα να βάλει τα δυνατά της να συνετίσει τη παράλογη όπως εμφανίζεται σήμερα ηγεσία του Ισραήλ, να σταματήσει ο πόλεμος άμεσα και να ιδρυθεί με διεθνείς εγγυήσεις επί τέλους το Κράτος των Παλαιστινίων.  Η ισοπέδωση της Γάζας δεν είναι λύση.
 
Είναι δυνατόν οι ισραηλινοί πολίτες να ζουν συνεχώς με τη δάχτυλο στη σκανδάλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου