20 Νοεμβρίου 2023

Η είδηση της ημέρας: Νέος προορισμός υψηλού επιπέδου με θαλαμηγούς ...

... Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή, το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας ενημερώθηκε από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου για την αποβίβαση 41 μεταναστών από θαλαμηγό, σημαίας Σιέρα Λεόνε, στην περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα Αττικής (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.11.2023 • 15:59).

Η Χαμοληά μια σχεδόν άγνωστη ως επί το πλείστον βραχώδης ακτή της Ανατολικής Αττικής, που ανήκει στο δήμο Μαρκοπούλου, έχει αναγορευτεί από τους διακινητές και τους σωματεμπόρους των μεγάλο-νέο-λαθροτουριστών σε ιδανικό σημείο αποβίβασης για καφέ, ταξί, βανάκια, Ι.Χ και άλλα εργαλεία διασποράς και εξαφάνισης στο χάος αυτού που ονομάζουμε χαϊδευτικά «Αθήνα». 


Μένει βέβαια μια απορία: Πως οι ακοίμητοι φρουροί των πατρίων εδαφών και των θαλασσίων συνόρων μας που λέει και ο επιτελικός πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δε παίρνουν χαμπάρι σε όλο το Αιγαίο και περιμένουν τηλεφωνήματα από κατοίκους, πεινασμένους Αθηναίους στις τοπικές ταβέρνες ή φυσιολάτρες, να τους πάρουν τηλέφωνο για να τους ξυπνήσουν μήπως και ασχοληθούν με τις νέες αφίξεις; Συνήθως οι μισοί από τους ευκόλως αποβιβαζόμενους ή και οι περισσότεροι γίνονται καπνός (μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε …) αμέσως μετά την άφιξή των. 


Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου