5 Δεκεμβρίου 2023

Πρόγραμμα «εκπαίδευσης» προς αποκατάσταση των απαράδεκτων δομών του κράτους 1 …

Θα προσπαθήσουμε να πληροφορήσουμε την επιτελική κυβέρνηση της ΝΔ του 41%  με ποια θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και προκαλούν τη δίκαιη αγανάκτησή τους, πρέπει να ασχοληθεί. Επειγόντως και πέραν πάσης άλλης σκοπιμότητας και αντιδράσεων συνδικαλιστών, βολεμένων, συντεχνιών, μαφιόζων, ομάδων πίεσης, στρατευμένων  μισθοφόρων κομμάτων και αγνώστων κέντρων, σκοτεινών δυνάμεων, ….

 

Τα λέγαμε πριν πολλά χρόνια αλλά κανείς δε μας άκουσε. Επιχειρούμε και πάλι μήπως και στην απελπισία της, η επιτελική κυβέρνηση αναθεωρήσει.

 

Για το καλό όλων μας, αλλά πρωτίστως των νέων ανθρώπων και του μέλλοντος της χώρας, είχαμε επισημάνει:

 

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας …

 

Αναμένουμε ακόμα, αλλά μάλλον ματαίως;

 

Φαίνεται ότι η επιτελική κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει πρόγραμμα να αναστήσει όλες τις παλαιοκομματικές δυνάμεις του τόπου - δείτε τον πολιτικό χάρτη και τη κατανομή ρόλων – και πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, που λέει και το δημοφιλές άσμα.

 

Το ίδιο έργο έχουμε δει στα παρελθόν όταν η ΝΔ βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ με τις αστοχίες της και το ΠΑΣΟΚ έκανε το ίδιο υπέρ της ΝΔ (Μητσοτάκης εναντίον ή υπέρ Παπανδρέου και τούμπαλιν). Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήταν τυχαία πράγματι ή «απλή» στρατηγική του πολιτικού συστήματος.

 

Το ερώτημα που απασχολεί όλους τους προοδευτικούς και νομοταγείς πολίτες είναι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη συγκριμένη σύνθεση, είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρύθμισες που υποσχέθηκε. Αμφιβάλλουμε. Και τα πεπραγμένα της των 6 μηνών  που ήδη βρίσκεται στην εξουσία, μάλλον υπέρ αυτής της άποψης συνηγορούν.

 

Μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε και μάλιστα σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου